Obszidián Rend

ObsidianOrderA Kardassziai Unió elsődleges hírszerző szervezete az Obszidián Rend. Az egyik legkegyetlenebb és leghatékonyabb szervezet a kvadránsban. Még a romulánok hírhedt hírszerző szerve, a Tal Shiar is csak ritkán vagy egyáltalán nem folyamodott olyan véres és rettenetes eszközökhöz, mint a Rend tisztjei. Általában a legtöbb Kardassziai fél a Rendtől a mai napig is, amely minden árulótól és külső fenyegetőtől megszabadult. Egyesek úgy tartják hogy egy Kardassziai sem tud úgy leülni ebédelni hogy a fogásokat ne jegyezte volna fel a Rend.

Az Obszidián Rendet a 19. században alapították a csak névleges vezető Detapa tanács felügyelete alatt. Igazából azonban a hadvezetéssel együtt teljes autonómiát élveztek. A Rend felelt az állam biztonságáért és hírszerzéséért de nem lehettek hajóik illetve katonai felszereléseik és nem vehetek részt katonai akciókban. A két szervezet között azonban gyakoriak voltak az összetűzések mivel a hadvezetés egyes vezetői nem tűrték a Rend intrikáit és beavatkozásait a belügyekbe.

A szervezet kisebb önálló sejtekre volt szétosztva amelyek egymással is ellentétben álltak. A szervezet ügynökei koponyába ültethető implantátummal is rendelkeztek amelyek segítségével jobban bírták a vallatást. Az implant fokozta az endorfin termelést, és így az ügynök szó szerint élvezte a kínzást. A Promazin nevű öngyilkos kapszulát pedig akkor használták ha elfogták őket. 2371-ben a Rend tehető felelőssé Kira Nerys őrnagy elrablásáért és Kardassziaivá operálásáért akit azzal bíztak meg hogy robbantsa fel Tekeny Ghemor legátust aki a Kardassziai Diszidáns mozgalom szimpatizánsa volt.

Még ebben az évben az Obszidián rend a Tal Shiarral együtt támadást intézett az Alapítók bolygója ellen amelyet a rend vezetője Enabran Tain vezetett. A Rend több hajót küldött az Orias rendszerbe a hadvezetés tudta nélkül. A támadás sikertelen volt mivel az Alapítók is beépültek mindkét szervezetbe így számítottak a támadásra és egy nagyobb Jem'Hadar flottát küldtek ellenük. Ezek után a Rend teljesen elgyengült így megszűnt a Hadvezetés pedig 2372-ben bukott el egy civil lázadás miatt. Ezután már a Detapa tanács lett Kardasszia igazi vezetője.