31-es szekció

Section31A 31-es szekció egy kódnév amely egy hivatalosan nem létező és el nem fogadott ügynökség a Föderáción belül. A 31-es szekció tagjai a Föderáció érdekeit védik noha az ezt soha nem kérte sőt azokkal az eszközökkel amelyekkel a 31-es dolgozik kimondottan tiltja is. Pontosabban azonban csak hivatalosan tiltja mivel a Föderációnak az az érdeke hogy ez a csoport fennmaradjon hogy elvégezhesse a piszkos munkát. A csoport eredete a 22. századra nyúlik vissza amikor még az Egyesült föld érdekeit védték törvénytelen módszerekkel. A 31-es szekciót támogatók között vannak magas rangú Csillagflotta tisztek és hivatalnokok is. A szervezet különös képességű emberekből áll akik a 31-es szekció minden adatát a fejükben hordozzák így nincs szükség se főhadiszállásra se valamilyen támaszpontra jellemzőik a diszkréció és a precízség. 

A szervezet a nevét a Földi Csillagflotta alapító-okiratának a 14. cikkelyének a 31. szekciójáról kapta amely kimondja hogy a Csillagflotta viselkedési normái megkerülhetőek ha a Föld rendkívüli veszélybe kerül. Valamikor 2151 előtt Malcolm Reed hadnagyot a 31-es besorozta a tagjai közé de mivel ebben az évben az Enterprise-ra került többször nem nem vetették be.

Azonban 2154-ben Dr. Phlox elrablásával kapcsolatban nyomozott a hadnagy amikor Harris ügynök a 31-es tagja és a korábbi felettese kapcsolatba lépett vele. Elmondta neki hogy Phloxot a Klingonok rabolták el egy az őket sújtó betegség ellenszerének a kifejlesztésére de a 31-es szekció megállapodott a Klingon Krell Admirálissal hogy a Csillagflotta nem fogja keresni Phloxot.
Harris parancsba adta Reednek hogy lassítsa le az Enterprise nyomozását amelyet a hadnagy végre is hajtott de Archer kapitány és T'pol leleplezte és a fogdára vitték. T'pol rekonstruálta Reed kommunikációját és rájött hogy Harrissal beszélt. Reed elismerte a dolgot és miután Archer beszélt Harrissal aki elmondta hogy az ügynökség nem engedi el a tagjait Reed azt felelte hogy neki csak egy parancsnoka van Archer kapitány.

2374-ben a szervezet besorozta Dr. Bashir-t a soraiba egy holofedélzeti szimulációs felmérés után amelyről ő maga nem is tudott. Ennek a küldetésnek a vezetője Luther Sloan ügynök volt aki azt mondta hogy a 31-es szekciót a Csillagflotta részeként alapították. Bashir természetesen ellenállt és riasztotta a Ds9 őrségét mire a 31-es szekció elment.

A 31-es szekció olyasmi szervezet mint a Kardassziai Obszidián rend vagy a Romulán Tal Shiar. 2375-ben Sloan újra megjelent Bashirnél és arra utasította hogy diagnosztizálja a Koval szindrómát a Tal Shiar Romulán vezetőjénél egy konferencián. Végül kiderült hogy a 31-es meg akarta öletni Kovalt de ez nem sikerült.

A 31-es szekció alkotta meg azt a morfogenetikus vírust amely megfertőzte a Domínium vezetőit az Alapítókat. 2372 körül Odo egy orvosi vizsgálaton volt a Csillagflotta Orvosi központjában ott fertőzték meg és mikor összeolvadt egy másik alapítóval megfertőzte azt. Bashir rájött erre és hogy megszerezze azt a gyógymódot amely megmenthetné Odo-t elhíresztelte hogy megtalálta az ellenszert így Sloan ismét felbukkant. Bashir efogta a férfit de az öngyilkos akart lenni így csak egy órájuk volt O'Briennel együtt hogy egy berendezés segítségével "felderítő útra induljanak" Sloan agyában. Végül az információ meglett de Sloan meghalt.

Később a Föderációs tanács úgy döntött hogy nem osztja meg az ellenanyagot az alapítókkal ez is azt jelzi hogy a Föderációban sokan szimpatizálnak a 31-es szekcióval. A 24. századra a 31-es szekció szinte mindenhova befurakodott a különböző vezetői szintekre, idegen kormányokba és a Csillagflottába is. A 31-es szekció valószínűleg nem vagy nagyon nehezen elpusztítható.