Sziasztok! A fórumon felmerült már, hogy mikor lesz a következő cikk itt, a Rendelőben, nos most jött el ennek a pillanata. Igazából már egy ideje terveztem ezt a mostani cikket, de csak most sikerült nekiülnöm, hogy le is írjam.
Miről is van szó pontosan? Volt ugye nekem anno egy saját kis oldalam, a Samson Comics, amely két különböző verzióban több mint egy évet élt meg. Először egy blog volt, majd a neobase.hu tárhely szolgáltatónál volt egy saját kis oldalam. Ez ugye tavaly nyáron, valamikor július közepén hirtelen eltűnt, és azóta sem tudtam rájönni, hogy mégis mi történhetett, egészen kb. két héttel ezelőttig. Akkor ugyanis belefutottam egy érdekes blog bejegyzésbe, amire majd nemsokára ki is térek. De haladjunk sorjában. Először nézzük a tényeket. Valamikor június közepén egyszerűen eltűnt az oldal és az ftp-re sem tudtam fellépni. Egy napig nem is törődtem vele, gondoltam biztos valami karbantartás lesz. Aztán másnap már csak idegesített a dolog, és írtam a Neobase.hu-nak egy e-mailt. Amire nem érkezett válasz, és az oldal sem állt helyre. Ezért egy héttel később, július 26-án írtam nekik még egy e-mailt, amire már kaptam választ is. Alább ezeket az egymásnak küldött e-maileket olvashatjátok, dőlt betűvel szedve az én leveleimet, fél-kövéren szedve az erre kapott válaszokat:

Tisztelt neobase! samsoncomics1.neobase.hu címen van önöknél egy oldalam, mely már egy hete nem elérhertő és az ftp-t sem érem el. Arról érdeklődnék, hogy ennek mi lehet az oka. Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelt Címzett!

A felhasználó név felfüggesztésre került, mert több mint 1GB adatot
tartalmazott, a látogatottság minimális volt, azonban a letöltés célú
használat Neobase.hu szolgáltatás alatt nem engedélyezett.

Értem, és mit kell tennem azért, hogy újra elérhető legyen az oldal? Vagy ez azt jelenti, hogy végleg fel lett függesztve az oldal?

Tisztelt Címzett!

Igen sajnos végleg fel lett függesztve.

Én itt abba is hagytam az e-mail írogatást, és hagytam a fenébe az egészet. Mondjuk csak nem hagyott nyugodni a dolog, mert ez nekem valahogy nem volt kerek. Gondoljuk csak végig. Először is, azt mondták, hogy minimális volt az oldal látogatottsága. Ez azért szerintem elég szubjektív dolog, mivel akkoriban jóval több mint 500 regisztrált felhasználó volt az oldalon. De oké, fogadjuk el, hogy „minimális” volt az a napi 100-200 oldalletöltés. Ott van a következő bibi, miszerint az a bajuk, hogy több mint 1 giga adatot tartalmazott az oldal. Kérdem én, miért baj ez, ha azzal reklámozza magát a tisztelt szolgáltató, hogy 10 giga (!) ingyen tárhelyet biztosítanak! Hiszen, még így is csak a tárhely 10%-át használtam fel. Akkor mi a gond ezzel? Ti sem értitek? Hát én sem… Na és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy oké, túlléptem az 1 gigát. De nem az lenne ilyenkor a normális, hogy a szolgáltató jelzi, hogy „haver túllépted a megengedett keretet, egy héten belül csökkentsd az oldal méretét, vagy felfüggesztünk”. Vagy valami ilyesmi. Plusz, ha csak felfüggesztésről van szó, akkor miért törölték a teljes oldalt? Kérdés az volt/van bőven, és én magam is gondoltam sok mindenre, aztán kb. két héttel ezelőtt belefutottam a következő blog bejegyzésbe. Ezt most nem másolom be egészében, csak a linket adom meg, de mindenki olvassa el, mielőtt tovább olvasná ezt a cikket. Aki egy kicsit is konyít a számítástechnikához és az internethez, az érdekesnek fogja találni:

LINK

Elolvastátok? Érdekes volt, ugye? Mert szerintem ez volt. És mi a következtetés, amit én sikeresen levontam? Nos az, hogy úgy látszik a Neobase.hu szolgáltatónál az a kedvenc szórakozásuk, hogy a felhasználóik oldalait törölgetik. Példát sajnos még tudnék mutatni, ugyanis kis keresgélés után még két hasonló esetbe is belefutottam a neten.
Miért írtam ezt most itt le? Pusztán azért, hogy mindenki egy kicsit tisztábban láthasson azzal kapcsolatban, mi történt az oldalammal és egy kis figyelmeztetésnek is szánom, hogy ha lehet, kerüljük el a szolgáltatót! Így utólag már amúgy se sokat tehetek. Amúgy is, amikor törölték az oldalt, már eldöntött tény volt, hogy áthozom onnan ide a képregényeimet, hogy ne kelljen két külön oldal adminisztrálni. De azért sajnálom, hogy így eltűntették, mert nekem és Wearwolfff-nak is sok munkája volt abban az oldalban és nagyon kedves volt a szívemnek. De hát ilyen az élet…

Bejelentkezés

Ki olvas minket

Oldalainkat 79 vendég és 0 tag böngészi