Jelentkezés

Kedves Olvasó!

Ha erre a menüpontra tévedtél, amely a „Jelentkezés” címet viseli, akkor az azt jelenti, hogy esetleg késztetést érzel magadban az iránt, hogy a NewGenComics honosító csapatának a tagja légy és Te magad is honosításokat készítsz. Ha így van, akkor jó helyen jársz, ugyanis pont azért hoztuk létre ezt a menüpontot, hogy aki esetleg szeretne becsatlakozni az oldalon folyó munkába, az egyrészt kapjon egy általános leírást arról, mit várunk el, mire számítson ha honosításra adja a fejét, ilyesmi, másrészt könnyen megtalálja az elérhetőségünket, ahol jelentkezhet.

Először pár szót a NewGenComics-ról, azoknak, akik nem ismernek minket, és csak nemrég találkoztak még az oldallal. Az oldal és elődei (Balu Comix, NewGen) már lassan 10 éve foglalkoznak honosítások készítésével, és igyekszenek megkedveltetni az USA-ban népszerű műfajt hazánkban is. Bár kifejezetten az oldalnak nincs profilja, az azért mégis elmondható, hogy a legtöbb honosításunk a DC kiadó képregényei közül kerül ki. Ennek egyszerűen az az oka, hogy a legtöbb tagunk kedveli a kiadó képregényeit és kedvenc sorozatait igyekszik is megosztani az olvasóközönséggel. De a DC képregények mellett elég sok Marvel kiadványt is igyekszünk bemutatni nektek, elsősorban az Újvilági Univerzum történeteire, és a Hulk-ra koncentrálva, valamint megtalálhatóak az oldalon az IDW (Amerikában) népszerű franchise sorozatai a G.I. Joe és a Star Trek is, illetve a DEMO sorozat személyében kifejezetten felnőtteknek szóló honosításaink is vannak, hogy csak néhány példát említsek a sok közül. Egyszóval azt mondhatom, hogy az oldal kínálata elég vegyes, és azt gondolom, hogy minden képregény rajongó megtalálhatja közte a kedvencét/kedvenceit.

De térjünk is vissza a honosításra. Mit kell tenni annak, aki honosítani szeretne? Először is jelentkeznie kell nálunk, vagy a newgencomics2011@gmail.com e-mail címen, vagy az oldal valamelyik tagjánál (elsősorban BuB, dr samson vagy Snake tagoknál) a fórumon, privát üzenet formájában vagy itt lent az űrlap kitöltésével. Az első lépést ezzel már meg is tette. De mielőtt ezt megtenné, javaslom az aktuális jelentkezőnek, hogy olvassa el a Rendelő menüpont alatt dr samson több részes, „Így honosítotok ti!” avagy, „Hogyan működik a NewGenComics?” cikksorozatát, amely elég jól összefoglalja azt, hogyan is folyik a munka az oldalon, és nagyjából mire számíthat az, aki szeretne velünk együtt dolgozni.

Nyilván felmerül bennetek a kérdés, hogy mégis milyen „munkákra” várjuk a jelentkezőket? Nos, alapvetően 4 munkafolyamat van a honosítás során, amire lehet jelentkezni, ezek pedig a következők:

Fordító: feladata elsősorban a képregények lefordítása angol nyelvről magyarra, amit aztán vagy saját maga, vagy a beírója ír be a képregény digitális változatába.

Beíró: Photoshop vagy egyéb program segítségével a letisztított, szövegtől mentes buborékokba és szövegdobozokba elhelyezi a kapott fordítást. Fontos, hogy ott nem árt, ha az ember ért egy kicsit esetleg a feljavításhoz, a rossz minőségű szkennek jobb állapotba hozásához, illetve esetleg a bonyolultabb címfeliratok elkészítéséhez is. Természetesen, ha valaki ezekhez nem ért elsőre, az sem baj, a betanításban mindig segítünk.

Lektor: az ő feladata a már elkészült, de az oldalra még ki nem került képregények átnézése, helyesírási hibák, magyartalanságok, esetleg fordítási bakik, stb. után kutatva, hogy a kikerülő verzió minél tökéletesebb és lehetőleg hiba mentes legyen.

Speciális feliratok: ha esetleg akad olyan grafikában jártas jelentkező, aki sem képregényt beírni, sem fordítani nem akar, de a speciális feliratokkal, a borítókkal szívesen elszórakozik, akkor természetesen neki is tudunk feladatot adni.

Röviden összefoglalva talán ennyi. Ha esetleg további részletekre is kíváncsiak vagytok, akkor keressetek minket a fentebb már említett e-mail címen (de a biztonság kedvéért ide is leírom még egyszer, hogy newgencomics2011@gmail.com) vagy a fórumon, privát üzenet formájában. Minden kérdésre szívesen válaszolunk, és ha valaki elég elszánt, és van kedve a csapathoz tartozni, akkor szívesen látjuk őt!

Üdvözlettel:
A NewGenComics csapata!

refresh

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Bejelentkezés

Ki olvas minket

Oldalainkat 45 vendég és 0 tag böngészi